hotell i Västerås

Hotell Arkad

Hotell Arkad är ett hotell som ligger mycket centralt i Västerås. Just läget är en av dess stora fördelar. Det går snabbt att ta sig till tågstationen eller det stora Aros Congress Center. En hel del gäster väljer även att bo här tack vare närheten till Mälardalens högskola.

En annan fördel är priset på boendet som ligger en bit under de större hotellen i staden.

Rummen:

Hotellet består av 43 rum och kan sammanlagt ta emot 80 gäster i taget. De tre rumstyperna som finns att välja på är:

Enkelrum – Ett ganska litet rum men det räcker ändå gott och väl för de som reser ensam. Rummet har en säng som är 105cm bred, tv samt ett mindre skrivbord.

Dubbelrum – Rummen är större och upplevs även luftigare än enkelrummen. Det vanligaste är att det i dessa rum finns två stycken sängar på vardera 90cm.

Svit: Det finns två olika sorters sviter, Juniorsviten och en större svit. Oavsett är det mer utrymme i dessa sviter än i rummen ovan. I en juniorsvit kan exempelvis fyra personer bo vilket därmed kan passa bra för vissa familjer. De större sviterna liknar en mindre lägenhet. Här finns två olika sovrum och ett pentry. I dessa kan fem personer sova.

Relaxen:

Alla som bor på Hotell Arkad får gratis tillgång till relaxavdelningen som ligger i källaren. Hit går även många gäster på kvällen för att umgås kring biljardbordet eller för att tävla i dart.

Restaurangen:

I matsalen serveras varje dag en stor frukostbuffé, något som ingår i priset. De som har bråttom (eller behöver frukost innan den serveras) kan få en frukostpåse att ta med sig innan man lämnar hotellet.

Det är även möjligt att äta lunch eller middag i matsalen. Men utbudet består då enbart av ”lättare måltider”. De som vill äta en ordentlig middag kan istället gå ut från hotellet och söka sig till någon av de restauranger som finns i närheten. Tack vare att hotellet ligger så centralt är utbudet mycket stort av allt från snabbmatsrestauranger till lyxigare restauranger.

Priserna:

Enkelrum kostar från 650kr och dubbelrum från 850kr. Med tanke på att hotellet ligger så centralt är det ett mycket konkurrenskraftigt pris och du får det bästa erbjudandet genom att besöka www.hotellvästerås.nu.

De företagare som ofta besöker Västerås kan även teckna speciella avtal som gör att priset blir lägre.