Från Arlanda till Västerås

Det enklaste sättet att åka från Arlanda till Västerås är med buss. Detta utifrån flera aspekter. För det första behöver man inte göra några byten utan direktbussar går från flygplatsen till Västerås. För det andra är det otroligt många avgångar att välja på. Bara tack vare avgångarna med Bus4You och Swebus går det att åka sträckan minst två gånger i timmen.

Andra alternativ att ta sig sträckan är att köra bil, taxi eller åka tåg. Den som vill åka tåg hela sträckan måste däremot göra ett byte på resan.

Buss: Den 18:e maj 2015 startade företaget Bus4You en direktförbindelse mellan Västerås och Arlanda. Därmed började man konkurrera med Swebus, som till dess haft den största marknadsandelen gällande bussresenärer mellan dessa orter.

Att åka buss med Bus4You är ett mycket smidigt och prisvärt sätt att ta sig från flygplatsen till Västerås. Bussfärden tar 1 timme och 20 minuter och tack vare det stora antalet avgångar per dag är det lätt att hitta en förbindelse som passar.

Från Arlanda går den första direktbussen klockan 04:40 och sedan sker avgångar ca en gång i timmen fram till att den sista bussen rullar ut från flygplatsen 23:00 på kvällen.

På lördagar och söndagar avgår första bussen 6:15. Detta förutom bussen som på söndagsnatt avgår 00:15. Biljetter bokas via Nettbuss.se

Det är även möjligt att åka med bussbolaget Swebus. De har en busslinje som går mellan Örebro, Västerås, Enköping och Arlanda. Även här är restiden ca 1 timme och 20 minuter.

Bil: De som vill ta sig med bil från flygplatsen till Västerås gör detta enklast via motorväg E18. Ett alternativ är att köra via Märsta/Sigtuna på väg 263. Räkna med en körtid på 1 timme och 10-20 minuter. Hur lång tid det tar beror framförallt på hur stort trafiktrycket är på vägarna och du bokar din hyrbil på Arlanda enklast via www.hyrbilarlanda.com.

Tåg: Det går att åka tåg från Arlanda till Västerås. Men det är inte någon rekommendation. Förbindelsen kräver nämligen byte och detta i de flesta fall till buss. De som av någon anledning inte vill åka buss utan hålla sig till tåget som färdmedel hela vägen får räkna med att byta i Sala.

Däremot har SJ samarbete med en rad olika bussbolag. Därmed kan man boka resan från Arlanda till Västerås via SJ.se även om det är Arlanda Express, SJ, Bus4You eller Swebus som kör sträckan.