Elite är en hotellkedja som har som mål att lägga alla sina hotell i gamla historiska byggnader. I Västerås har de verkligen levt upp till detta mål. Hotellet ligger i en av de vackraste byggnader som finns i Sverige som är byggd i klassisk jugendstil.

Det invigdes 1907 som hotell även om det inte har varit Elite som bedrivit hotellverksamhet under hela denna period. Planerna för att bygga byggnaden sträcker sig ända bak till 1898. Tanken var då att skapa ett stadshus där man bland annat skulle ha hotell, restaurang, festvåning och spritbolag. Om man bortser från spritbolag så har Elite Hotell precis denna inriktning på sin verksamhet. Här finns just hotell, restaurang och festvåning.

Från början var det bara 40 rum men detta har med åren vuxit rejält i antal. Men mycket är sig likt sedan början av 1900-talet. Det byggdes för att vara ett av de finare hotellen i staden – vilket det fortfarande är.

Utöver den mäktiga byggnaden har hotellet sin fördel i att det är beläget så centralt. Det är nära till shopping, restauranger, transport och underhållning. Ett högklassigt boende mitt i citykärnan med allt nära.

Utöver att boka enstaka rum kan man även boka hotellpaket via Elite Stadshotell. Exempel är:

BadpaketKokpunkten är inte bara ett vanligt familjebad. Det är Sveriges första actionbad. Åkattraktioner utöver det vanliga i hela åtta våningar. Något som kan locka alla i familjen oavsett om man vill söka adrenalinet eller njuta av stillheten i ett bubbelbad. Paketet innehåller boende på hotellet och inträde på Kokpunkten.

Golfpaket – Genom att hotellet har samarbete med ett flertal olika golfbanor kan man boka in sig på en bana i samband med att hotellet bokas. Enkelt och smidigt. Dessutom billigare.

Lovepaket – En romantisk weekend blir inte mer romantisk än vad man gör den till. Lyxa till det med att boka lovepaketet när vistelsen planeras med din respektive. Med blommor och choklad på rummet skapas förutsättningarna för härliga dagar tillsammans. Går att boka med eller utan middag.

Se utbud och boka på cityhotels.se